Suomeksi

Olen oikeustieteen tutkija, erityisalana oikeusteoria ja -filosofia. Toimin yleisen oikeustieteen apulaisprofessorina Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Olen myös yleisen oikeustieteen dosentti Turun yliopistossa.

Synnyin ja kasvoin Turussa. Suoritin oikeusnotaarin tutkinnon Åbo Akademissa ja oikeustieteen maisterin Helsingin yliopistossa.

Kokeilin valmistumisen jälkeen hetken oikeita juristintöitä, mutta päädyin tekemään väitöskirjan Cambridgen yliopistossa oikeussubjektin käsitteestä. Väitöskirja hyväksyttiin toukokuussa 2017.

Olen saanut useita palkintoja tutkimuksestani, ja siihen on viitattu mm. amerikkalaisessa simpanssien juridista asemaa koskevassa oikeudenkäynnissä.

Akateemisia kiinnostuksenkohteitani ovat eläinoikeus, oikeuden (right) käsite sekä oikeusteoria ja -filosofia yleisesti. Harrastan tv-sarjoja, videopelejä ja laulua juristikuoro Lain Huudossa.

Olen myös julkaissut kirjan Haluatko juristiksi? (Kauppakamari 2014/2019), joka toimii yleisenä johdatuksena oikeustieteeseen sekä valmentaa oikeustieteellisen pääsykokeisiin. Kirjasta on otettu neljä painosta; toinen, uudistettu laitos valmistui vuonna 2019.

Luennoin Helsingin yliopistossa ja Åbo Akademissa myös ruotsiksi.

Ota yhteyttä: visa.kurki@helsinki.fi

Artikkeli minusta ja väitöskirjaprojektistani Helsingin Sanomissa

Harvoin päivittyvä blogini Opin tie