Suomeksi

Tutkijakollegium 2018 henkilökuvat-49Olen oikeustieteen tutkija, erityisalana oikeusteoria ja -filosofia. Toimin tutkijatohtorina Helsingin yliopiston tutkijakollegiumissa.

Synnyin ja kasvoin Turussa, suoritin oikeusnotaarin tutkinnon Åbo Akademissa ja muutin Helsinkiin v. 2011 tekemään oikeustieteen maisterin tutkintoa.

Valmistuin 2012 ja toimin tämän jälkeen hetken aikaa ylitarkastajana Maahanmuuttovirastossa sekä tein harjoittelun Euroopan unionin tuomioistuimessa tuomari Allan Rosaksen kansliassa. Tein väitöskirjan Cambridgen yliopistossa oikeussubjektin käsitteestä. Väitöskirja hyväksyttiin toukokuussa 2017.

Akateemisia kiinnostuksenkohteitani ovat subjektiivisen oikeuden (right) käsite, oikeuden suhde kieleen ja eläinoikeus; ei-akateemisia taas klassinen laulumusiikki, hyvät tv-sarjat ja tietokoneroolipelit.

Olen myös julkaissut kirjan Haluatko juristiksi? (Lakimiesliiton Kustannus 2014), joka toimii yleisenä johdatuksena oikeustieteeseen sekä valmentaa oikeustieteellisen pääsykokeisiin. Kirjasta on otettu kolme painosta, ja teen siitä parhaillaan uudistettua laitosta.

Ruotsi ei ole äidinkieleni, mutta puhun sitä mielelläni. Olen suorittanut ns. suuren kielikokeen ruotsin kielessä (erinomaiset taidot).

Ota yhteyttä: visa.kurki@helsinki.fi

 

Artikkeli minusta ja väitöskirjaprojektistani Helsingin Sanomissa

Harvoin päivittyvä blogini Opin tie